Nore

Hallo, welkom op Hoogsensitief Online! Mijn naam is Nore van Roekel. Toen ik het begrip ‘hoogsensitiviteit’ voor het eerst tegenkwam, viel veel op z’n plek. Zelfs uit mijn kindertijd. Waarom ik bijvoorbeeld als kind weigerde broeken te dragen omdat die ‘zo kriebelde’, om maar een voorbeeld te noemen. Ik dook helemaal in het onderwerp hoogsensitiviteit omdat ik er zo veel (h)erkenning in vond.

Na het behalen van mijn master in de Klinische Psychologie heb ik een jaar gewerkt als POH GGZ. Daar merkte ik al snel dat er veel HSP’s zijn die met klachten rondlopen of tegen bepaalde thema’s van het leven aanlopen. Bijvoorbeeld hoogsensitief zijn in combinatie met werken. Tegelijkertijd merkte ik dat er vaak weinig kennis is over en aandacht voor hoogsensitiviteit in de GGZ.

Als POH GGZ in de praktijk HSP’s inzicht geven in hun hoogsensitieve eigenschappen én ze kunnen ondersteunen in hun leven ‘opnieuw programmeren’ vond ik ontzettend leuk. Gesterkt door de positieve energie die deze trajecten mij gaven en de hartverwarmende positieve feedback van deze cliënten, heb ik de keuze gemaakt om me helemaal hierop te richten en mijn eigen coachingspraktijk te starten.

Om mijn specialisatie in hoogsensitiviteit te verdiepen, heb ik de opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige gevolgd. Hierin heb ik kunnen inzoomen op professionele vaardigheden en kennis met betrekking tot het begeleiden van hoogsensitieve cliënten.

Om up-to-date te blijven van brede psychologische kennis, maar ook omdat ik ontzettend van lezen hou, houd ik graag psychologische (wetenschappelijke) literatuur bij. Deze informatie integreren, hierover schrijven en op een toegankelijke manier delen is ook een van mijn passies. Vanuit hier ontstond ook het idee om artikelen te schrijven op Hoogsensitief Online, die voor iedereen toegankelijk zijn. Daarnaast schrijf ik momenteel samen met Dr. Isolde Kolkhuis Tanke een boek over de huidige burn-out crisis onder jongere medewerkers. ‘Samen Sterker Starten’ komt in 2025 uit.

Ik hoop dat cliënten bij mij als HSP coach de combinatie vinden van een Masterpsycholoog die vanuit een wetenschappelijk en psychologisch kader coacht, maar ook een mede HSP met persoonlijke ervaring. Ik hoop bij mensen een positief verschil te kunnen maken in hun leven, want dat is voor mij het belangrijkste waar ik het voor doe.

Opleidingen

Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige – Hooggevoelig heel gewoon (2024)

Training Hooggevoeligheid in de coachpraktijk – Psychologie Magazine Academie (2023)

Cursus HSP@work – Psychologie Magazine Academie (2023)

Master Clinical Psychology – Universiteit van Utrecht (2021)

Bachelor Psychologie – Universiteit van Utrecht (2019)

Werkervaring

Mede-auteur van ‘Samen Sterker Starten’ (verwachte publicatiedatum januari 2025)

Psycholoog – Hoogsensitief Online (2023 – heden)

POH GGZ – Mentaal Beter (2021 – 2022)

Stagiaire Klinische Psychologie – Silver Psychologie (2021)

Stagiaire Research – Schouten & Nelissen (2018)

Werkervaringsplek Blogger – Psycholoog op Afstand & Humans of Psychology