Nore

Hallo, welkom op Hoogsensitief Online! Mijn naam is Nore. Om maar bij het begin te beginnen. Eind 2021 kwam ik het begrip ‘hoogsensitiviteit’ voor het eerst tegen. Ik weet niet meer precies waar ik het voor het eerst heb gezien, maar toen het eenmaal een begrip voor me werd, viel veel op z’n plek. Zelfs uit mijn kindertijd. Waarom ik bijvoorbeeld als kind weigerde broeken te dragen omdat die ‘zo kriebelde’, om maar een voorbeeld te noemen. Ik dook helemaal in het onderwerp hoogsensitiviteit omdat ik er zo veel (h)erkenning in vond.

Achteraf gezien waren al vanaf kinds af aan al veel van mijn talenten en uitdagingen gerelateerd aan mijn hoogsensitiviteit. Zo heb ik al mijn hele leven (in wisselende mate) last van faalangst en raak ik snel overweldigd in situaties waar ik onder druk sta. Gelukkig herken ik ook talenten die er altijd zijn geweest. Ik ben altijd goed geweest in mensen aanvoelen en situaties analyseren. Ik haal veel plezier uit situaties beter maken of iemand helpen. Ook krijg ik vaak terug van mensen dat ze het fijn vonden om naar mij toe te gaan als ze ergens mee zaten en dat ze makkelijk, ook moeilijke dingen, met me durfde te delen. De studiekeuze Psychologie was denk ik daarom voor mijn omgeving niet onverwachts. 

In mijn tienerjaren heb ik gestruggeld met een aantal klachten die veel voorkomen bij hoogsensitieve mensen zoals hyperventilatie en burnout. In de basis had ik moeite met grenzen aan mezelf en anderen stellen. Dit resulteerde erin dat ik de connectie met mijn gevoel en lichaam langzaam kwijt raakte. Inzicht in mijn hoogsensitieve eigenschappen was een belangrijk onderdeel van weer klachtenvrij worden, net zoals leren grenzen stellen en goed omgaan met emoties. Dit inspireerde me om andere mensen te willen helpen die tegen hetzelfde aanlopen.

Na het behalen van mijn master in de Klinische Psychologie heb ik een jaar gewerkt als POH GGZ via Mentaal Beter. Daar merkte ik al snel dat er veel HSP’s zijn die met, vaak overeenkomstige, klachten rondlopen of tegen dezelfde thema’s van het leven aanlopen. Bijvoorbeeld hoogsensitief zijn in combinatie met werken. Tegelijkertijd merkte ik dat er vaak weinig kennis is over en aandacht voor HSP in die setting. 

In de praktijk HSP’s inzicht geven in hun hoogsensitieve eigenschappen én ze kunnen ondersteunen in hun leven ‘opnieuw programmeren’ vond ik ontzettend leuk. Gesterkt door de positieve energie die deze trajecten mij gaven en de hartverwarmende positieve feedback van deze cliënten, heb ik de keuze gemaakt om me helemaal hierop te richten en mijn eigen coachingspraktijk te starten.

Om up-to-date te blijven van brede psychologische kennis, maar ook omdat ik ontzettend van lezen hou, lees ik veel psychologische (literatuur)boeken. Ook hou ik wetenschappelijke literatuur omtrent hoogsensitiviteit bij. Deze informatie integreren, hierover schrijven en op een toegankelijke manier delen is ook een van mijn passies. Vanuit hier ontstond ook het idee om artikelen te schrijven op Hoogsensitief Online, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Ik hoop dat cliënten bij mij als HSP coach de combinatie vinden van een Masterpsycholoog die vanuit een wetenschappelijk en psychologisch kader coacht, maar ook een mede HSP met persoonlijke ervaring. Ik hoop bij mensen een positief verschil te kunnen maken in hun leven, want dat is voor mij het belangrijkste waar ik het voor doe.

Opleidingen

Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige – Hooggevoelig heel gewoon (september 2023 – april 2024)

Training Hooggevoeligheid in de coachpraktijk – Psychologie Magazine Academie (2023)

Cursus HSP@work – Psychologie Magazine Academie (2023)

Master Clinical Psychology – Universiteit van Utrecht (2021)

Bachelor Psychologie – Universiteit van Utrecht (2019)

Werkervaring

Psycholoog – Hoogsensitief Online (2023 – heden)

POH GGZ – Mentaal Beter (2021 – 2022)

Stagiaire Klinische Psychologie – Silver Psychologie (2021)

Stagiaire Research – Schouten & Nelissen (2018)

Werkervaringsplek Blogger – Psycholoog op Afstand & Humans of Psychology